Mainos
Mainos

Israelin presidentti syytteeseen seksirikoksista

Israelin presidentti Moshe Katsavia epäillään raiskauksen lisäksi muun muassa seksuaalisesta häirinnästä.

Israelin presidenttiä Moshe Katsavia vastaan aiotaan nostaa syytteet seksuaalirikoksista, kertoo maan oikeusministeriö. Tiedotusvälineiden mukaan Katsavia tullaan syyttämään muun muassa raiskauksesta.

Kaikkiaan neljä naista on syyttänyt Katsavia erilaisista seksuaalirikoksista. Skandaali sai alkunsa viime vuonna.

Katsavia epäillään raiskauksen lisäksi muun muassa seksuaalisesta häirinnästä. Hän on kiistänyt syytteet.

Israelin oikeuskansleri Menachem Mazuz sanoi antamassaan lausunnossa, että Katsav saa vielä yhden mahdollisuuden esittää omat perustelunsa, ennen kuin syytteiden lopullisesta muodosta päätetään. Mazuz ehdotti kuulemistilaisuutta, jossa hän lupasi kuunnella presidentin selvityksen "avoimin mielin".

Kuulemistilaisuuden tarkkaa ajankohtaa ei ole kerrottu, mutta se pidetään oikeusministeriön mukaan pian.

Katsavin asianajaja Sharon Nahari ei ole ottanut kantaa siihen, pitäisikö presidentin erota:

-Siitä on vielä liian aikaista sanoa mitään. Tämä on hyvin vaikea päivä Israelille. Toivomme kaiken selviävän kuulemistilaisuudessa, Nahari sanoi.

Katsavin syytteet voidaan tuoda oikeuden käsiteltäviksi vasta sen jälkeen, kun parlamentti on asettanut hänet virkasyytteeseen.

Katsav on ollut Israelin presidenttinä vuodesta 2000. Hänen kautensa on määrä loppua heinäkuussa. Presidentin virka on Israelissa pitkälti seremoniallinen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme