Mainos
Mainos

Israelin rauhantarjous sai kylmän vastaanoton Länsirannalla

Israelin pääministerin Ehud Olmertin rauhansuunnitelma ei käy palestiinalaisille. Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin kanslia on ilmoittanut , että tarjousta ei voi ottaa vakavasti.

Sanomalehti Haaretz esitteli päivän numerossaan yksityiskohtia suunnitelmasta, joka on laadittu muutamia kuukausia sitten. Sen mukaan Israel palauttaisi palestiinalaisille koko Gazan alueen sekä noin 93 prosenttia Länsirannasta. Tämä saliisi Israelin säilyttää suurimmat siirtokuntansa.

Palestiinalaispakolaisille annettaisiin lupa palata vain Länsirannalle ja Gazaan - erityistapauksissa jotkut saattaisivat päästä Israeliin perheiden yhdistämistä varten.

Palestiinalaisten mielestä esitys on hyödytön, sillä se ei puutu ollenkaan Jerusalemin asemaan. Abbasin edustaja Nabil Abu Rdainahin mukaan heille kelpaa vain palestiinalaisvaltio, jonka pääkaupunki on Itä-Jerusalem, jossa ei ole juutalaissiirtokuntia ja jonka alue noudattelee vuoden 1967 rajoja. Israel miehitti 1967 sodassa Itä-Jerusalemin, Gazan ja Länsirannan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme