Mainos
Mainos

Israelin suurlähettiläs: Apusaattue halusi nolata Israelin

Israelin Suomen-suurlähettiläs Avi Granot kiistää väitteet, joiden mukaan Israel olisi yrittänyt sotilasoperaatiollaan estää avustukset Gazaan.

- Asia on täysin päinvastoin. Ilmoitimme kansainvälisen avustussaattueen laivoille, että he voivat tuoda mitä tahansa tarvikkeita Israelin satamaan, kunhan se tehdään laillisesti. Tämän jälkeen olisimme kuljettaneet tarvikkeet Gazaan, Granot sanoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Granot korostaa, että Israelin operaation tarkoituksena oli estää aseiden tuonti Gazaan Hamas-järjestölle. Hänen mukaansa avustussaattueen edustajat ovat myöntäneet, että saattueen tarkoituksena oli päästää Gazaan ja murtaa saarto.

- Sanoimme heille useaan otteeseen, että he voivat tulla Israelin satamaan. Satamassa olisimme tarkistaneet, ettei lastissa ole mukana aseita. He kuitenkin kieltäytyivät tästä ja yrittivät voimatoimin tunkeutua Gazaan saarron rikkomiseksi. Meidän oli estettävä tämä.

Granot pitää kansainvälisen avustussaattueen toimia poliittisena pelinä avustustyön sijaan.

- Kampanjan tarkoituksena oli nolata, satuttaa ja vaarantaa Israel. Se on täysin mahdoton hyväksyä, Granot toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme