Mainos
Mainos

Israelin suurlähettiläs poistui Itävallasta

Israelin Itävallan-suurlähettiläs Nathan Meron on poistunut asemamaastaan vastalauseena äärioikeistolaisen Jörg Haiderin Vapauspuolueen nousulle Itävallan hallitukseen.

Suurlähettiläs matkusti kotimaahansa jo aiemmin sovitun suunnitelman mukaisesti, mutta hän ei aio toistaiseksi palata Itävaltaan. Haider puolestaan vakuutti israelilaislehden haastattelussa olevansa lähempänä poliittista keskustaa kuin oikeistoa.

-Ette tunne minua ollenkaan. Israelin parlamentissa on puolueita, jotka ovat enemmän oikealla (kuin Vapauspuolue), Haider sanoi tänään ilmestyneessä Yediot Aharonot -lehdessä. Natsisympatioistaan syytetty Haider myönsi samalla, etteivät itävaltalaiset olleet 50 vuotta sitten vain natsi-Saksan uhreja vaan myös "aktiivisesti yhteistyössä" natsien kanssa.
-Natsien toteuttama juutalaisten joukkotuho on hirvittävin rikos ihmiskunnan historiassa, Haider sanoi israelilaislehdelle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme