Mainos
Mainos

Israelin yleislakko laajeni

Israelin ammattijärjestöt laajensivat tänään kolmatta päivää jatkuvaa yleislakkoa. Keskusjärjestö Histadrut päätti laajentaa lakkoa sen jälkeen kun neuvottelut valtiovarainministeriön kanssa olivat päättyneet tuloksettomina.

Israelin radio kertoi tänään, että lakkoon ovat liittyneet myös opettajat ja lastentarhojen henkilökunta. Jo ennen laajennusta lakossa oli 700 000 työntekijää. Lakko on vaikeuttanut lentoliikennettä ja pysäyttänyt rautatieliikenteen. Myös pankit, postit ja valtion virastot ovat olleet suljettuina toissapäivästä lähtien. Monet sairaalat ovat pystyneet tarjoamaan ainostaan ensiapupalveluja.

Israelin työtuomioistuin on määrännyt lakkoilevat työntekijät palaamaan töihin, mutta ammattiliitot ovat uhmanneet tuomioistuimen päätöstä. Pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi tänään lakon olevan räikeässä ristiriidassa työtuomioistuimen näkemyksen kanssa.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme