Mainos
Mainos

Israelin ympäristö romahduksen partaalla

Ympäristöasioiden hoito on Israelissa pahasti retuperällä. Tänään julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan ympäristö on juutalaisvaltiossa suorastaan "romahduksen partaalla".

-Ei ole epäilystäkään siitä, että Israel on 20 vuotta jäljessä Eurooppaa ympäristöasioiden hoidossa, toteaa Samuel Chayen tutkimuksen rahoittaneesta Israel Economic Forum -järjestöstä.
Yli sadan tiedemiehen laatiman raportin mukaan ilman ja vesien saastuminen lisääntyy, tieliikenne kasvaa kontrolloimattomasti ja vielä vapaana oleville alueille rakennetaan kiivaasti uusia taloja.

Israelin pohjavesivaroja taas uhkaa vääjäämätön suolaantuminen. Seurauksena lisääntyneistä saasteista on muun muassa se, että joka kymmenes israelilainen lapsi kärsii nykyisin astmasta.
Raportti suosittelee hallitusta panostamaan kansalaisten ympäristötietoisuuden kasvattamiseen koulutuksen ja valistuksen avulla. Myös maankäytön lainsäädäntöä olisi kehitettävä ja ajoneuvoille määrättävä tiukempia päästörajoja.

Israelin ympäristöministeriön edustaja lupasi viranomaisten suhtautuvan vakavasti raportin suosituksiin.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme