Mainos
Mainos

Israelissa sopu protestimarssista

Poliisi on antanut luvan Israelin siirtokuntalaisten mielenosoitusmarssille, vaikka vielä eilen poliisi valmistautui armeijan tuella estämään sen.

Israelin poliisi on antanut luvan siirtokuntalaisten ja heidän tukijoidensa marssille, jolla on tarkoitus vastustaa elokuun puolivälissä alkavaa Israelin vetäytymistä Gazasta. Israelin radio kertoi varhain tänä aamuna, että poliisi ja siirtokuntalaisten edustajat ovat hioneet marssikiistasta kompromissin.

- Sovimme, että demokraattinen joukkomielenosoitus kokoontuu Sderotin kaupungissa (tänä iltana), ja toivomme ettei paikalla satu välikohtauksia, viestitti siirtokuntalaisten Jesha-järjestön edustaja Bentzi Lieberman.

Poliisin mukaan marssin osallistujamäärää ja sen kestoa on rajoitettu eivätkä mielenosoittajat aio marssia Gazan kaistaleelle asti. Siirtokuntalaisten johtajan Zvi Hendelin mukaan muutamat mielenosoittajat aikovat kuitenkin "liittyä veljiensä joukkoon" Gush Katifin siirtokunta-alueelle, provosoimatta yhteenottoja.

Vielä eilen Israelin armeija ja poliisi valmistautuivat valtavassa operaatiossa estämään marssin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme