Mainos
Mainos

Israelissa tuhoisa itsemurhaisku

Itsemurhapommittaja surmasi yhden ihmisen ja haavoitti yhdeksää, kun hän räjäytti itsensä Kfar Saban rautatieasemalla Israelissa tänä aamuna. Itsemurhaiskun tekijäksi ilmoittautui Al-Aqsan marttyyrien prikaatit -järjestö.

Voimakas räjähdys vavisutti noin puoli tuntia sitten Kfar Saban kaupungin rautatieasemaa pohjois-Israelissa. Iskun tekijän lisäksi ainakin yksi ihminen on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut.

Haavoittuneista ainakin viiden tila on vakava, kertoivat sairaalalähteet.

Itsemurhaiskun tekijäksi ilmoittautui myöhemmin Al-Aqsan marttyyrien prikaatit -järjestö. Järjestö on kytköksissä palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Fatah-liikkeeseen. Al-Aqsan marttyyrien prikaatit ilmoitti, että iskun teki sen 18-vuotias jäsen.

Räjähdys sattui aamuruuhkassa Kfar Saban asemalla, josta oli lähdössä paikallisjunia Tel Aviviin. Poliisi arveli, että itsemurhapommittaja oli palestiinalainen.

Vartijat olivat pysäyttäneet hänet rautatieaseman ovella. Edellinen itsemurhaisku tapahtui 30. maaliskuuta Netanyassa, jolloin 30 ihmistä haavoittui.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme