Mainos
Mainos

Israelissa vaalit maaliskuussa

Israelin ennenaikaisten vaalien ajankohdasta on päästy sopimukseen. Parlamentin hajottamisen yksityiskohdista kiistellään kuitenkin yhä.

Israelin poliittiset johtajat ovat sopineet, että uudet parlamenttivaalit pidetään 28. maaliskuuta, kertoo Israelin armeijan radio.

Israelissa käytiin kuitenkin poliittista kädenvääntöä siitä, kuka julistaa parlamentin hajotetuksi ja määrää uudet vaalit pidettäväksi. Parlamentti pätti jo eilen ensi käsittelyssä parlamentin hajottamisesta, mutta presidentti Moshe Katsav pyysi tänään illalla parlamenttia keskeyttämään asian jatkokäsittelyn.

Pääministeri Ariel Sharon kehotti viikonvaihteessa presidenttiä hajottamaan parlamentin ja ilmoittamaan ennenaikaista vaaleista. Kiistaa on ollut lähinnä siitä, hajottaako presidentti parlamentin asetuksellaan vai hajoaako parlamentti lainsäädäntöteitse.

Jos vaaleista päätetään asetuksella, on pääministeri Sharonilla laajemmat valtaoikeudet ennen uusia vaaleja kuin siinä tapauksessa, että asiasta päättää parlamentti.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme