Mainos
Mainos

Israelissa yhteenotot jatkuivat

Hajanaiset yhteenotot ovat jatkuneet Gazassa ja Länsirannalla. Kaksi palestiinalaista sai tänään surmansa israelilaisten sotilaiden luodeista Gazan alueella ja kolmas haavoittui hengenvaarallisesti Länsirannalla, kertoivat sairaalalähteet. Syyskuun lopulla alkaneen levottomuusaallon kuolonuhrien määrä nousi nyt 179:ään.

Lähes kaikki uhrit ovat olleet palestiinalaisia. Kahakat ovat kuitenkin vähentyneet palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin valmistautuessa matkustamaan Yhdysvaltoihin neuvottelemaan presidentti Bill Clintonin kanssa torstaina. Myös Israelin pääministeriä Ehud Barakia odotetaan Yhdysvaltoihin erillisiin neuvotteluihin Clintonin kanssa.

Evakuointisuunnitelma kehitteillä


Israelin turvallisuusjoukot suunnittelevat juutalaisten uudisasukkaiden evakuoimista Gazan kaistalta.

Israelin armeija kertoo, että saarroksiin jääneet uudisasukkaat haettaisiin turvaan meri- tai ilmateitse. -Se on yksi mahdollisuus...jos tiet ovat poikki ja Israelin kansalaiset ovat vaarassa Gazassa ja heidät pystytään evakuoimaan ainoastaan ilma- tai merireittiä niin sen me teemme, sanoi armeijan edustaja.

Toistaiseksi suunnitelma ei ole vielä ajankohtainen. Noin 7 000 israelilaista uudisasukasta elää Gazassa palestiinalaisten itsehallintoalueella armeijan suojaamana.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme