Mainos
Mainos

ISS-avaruusasema näkyy kohta paljain silmin

Yhdysvaltalainen Endeavour-sukkula kuljettaa parhaillaan kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle valtavia aurinkopaneeleja. Runsaan viikon kuluttua ISS-asema on selkeästi nähtävissä yötaivaalla paljain silminkin, sillä maailman suurimmat aurinkopaneelit tekevät siitä taivaan kolmanneksi kirkkaimman kappaleen.

Endeavour laukaistiin 11-päiväiselle matkalleen myöhään eilen Kennedyn avaruuskeskuksesta Cape Caneveralista. Sukkulan viisihenkinen miehistö tekee matkansa aikana kolme avaruuskävelyä, joiden aikana yhteensä 74 metrin pituiset paneelit asennetaan. Operaatio moninkertaistaa ISS-aseman sähköntuotannon.

Uutta avaruusasemaa on rakennettu jo muutaman vuoden ajan. Kun se vuonna 2005 on valmis, se painaa 418 tonnia ja siellä on tilaa enemmän kuin Boeing 747 -jumbossa.

Avaruusasema on tarkoitettu suuren miehistön pitkäaikaiseen oleskeluun. Sieltä saatetaan lähettää myös aluksia muille planeetoille.

(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme