Mainos
Mainos

Istanbulissa taas räjähdys – pommi-iskussa useita kuolleita

Turkissa Istanbulissa on aamuruuhkan aikaan sattunut pommirjähdys, jossa on paikallisen median mukaan loukaantunut useita henkilöitä. Isku tapahtui turistialueen lähellä.  

Haberturk-lehden mukaan räjähdyksessa on kuollut ainakin 11 ja yli 30 on loukkaantunut. Kuolleista 7 on poliiseja, kertoo Istanbulin kuvernööri Vasip Sahin.

Pommi-isku oli kohdistettu CNN Turkin mukaan poliisien linja-autoon. Räjähdys tapahtui Veznecilerin metroaseman lähistöllä. Sieltä on kävelymatka muutamille kaupungin päänähtävyyksistä. Niiden joukossa on muun muassa Suleimanin moskeija.

Iskun tekijäksi ei ole toistaiseksi ilmoittautunut kukaan.

Istanbulissa on tänä vuonna tapahtunut aiemmin ainakin kaksi kuolonuhreja vaatinutta pommiräjähdystä. Niiden tekijäksi on ilmoittautunut äärijärjestö Isis. Myös pääkaupungissa Ankarassa on tapahtunut pommi-iskuja. Ne on ottanut kontolleen radikaali kurdijärjestö.  

Turkin turvallisuustilanne on heikentynyt sen jälkeen kun tulitauko maan kaakkoisosan kurdisissien kanssa romahti viime vuoden puolivälissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme