Mainos
Mainos

Itä-Afganistanin luolia tutkitaan edelleen

Tuhatkunta Yhdysvaltain johtaman liittouman sotilasta käy yhä läpi Talebanin ja al-Qaidan taistelijoiden hylkäämiä luolia Afganistanin itäosassa.

Yhdysvaltain sotilasedustajan mukaan luolista on löytynyt ase- ja ammusvarastoja, ruokaa, vaatteita ja arkaluontoisia asiakirjoja. -En voi kertoa kovin paljoa yksityiskohtia, mutta olemme löytäneet erikielisiä dokumentteja. Joukossa on päiväkirjoja, käyttöohjeita ja kirjeitä, majuri Bryan Hilferty kertoi lentotukikohdassa Kabulin ulkopuolella tänään.

Luolastojen tutkimiseen Shahi Kotin laaksossa osallistuu amerikkalaisia, kanadalaisia ja afganistanilaisia joukkoja. Operaatio on edennyt hitaasti, koska luolien pelätään olevan ansoitettuja. Myös olosuhteet vuoristossa ovat vaikeat. Hilfertyn mukaan neljä liittouman joukkojen jäsentä on kuollut "taisteluun kuulumattomista syistä vaikean maaston takia". Tarkempia yksityiskohtia hän ei suostunut kertomaan.

Yhdysvaltain johtama laaja hyökkäys Talebanin ja al-Qaidan asemiin Afganistanin itäosassa alkoi maaliskuun alussa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme