Mainos
Mainos

Itä-Euroopan juutalaisille hyvitystä

Maailman juutalaiskongressi on antanut Sveitsin hallitukselle 12 000 nimen listan hyvitysten maksamiseksi toisen maailmansodan juutalaisvainoista hengissä selvinneille. Heille on varattu sveitsiläisrahastosta yhteensä yli 60 miljoonaa Suomen markkaa.

Nimilistan henkilöiden katsotaan olevan oikeutettuja saamaan korvauksia sveitsiläispankkien perustamasta rahastosta. Useimmat heistä asuvat Itä-Euroopassa ja entisen Neuvostoliiton alueella. Loppuviikolla lista on määrä laajentaa kattamaan kaikkiaan 40 000 nimeä.

Juutalaiskongressin edustajan mukaan maksusuoritukset aloitetaan mahdollisesti jo ensi kuussa. Maksutapa ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

Juutalaisvainojen uhreille suunnattu rahasto perustettiin sen jälkeen, kun sveitsiläispankkeja oli arvosteltu julkisuudessa ankarasti juutalaisten omaisuuden pimittämisestä ja yhteistyöstä natsien kanssa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme