Mainos
Mainos

Itä-Euroopassa paetaan Tonavan tulvia

Tulva uhkaa Tonavan varrella sijaitsevia kaupunkeja muun muassa Serbiassa, Romaniassa ja Bulgariassa.

Bulgariassa ja Serbiassa on paettu kaduille nousseita tulvavesiä. Tonavan pinta on itäisessä Euroopassa korkeammalla kuin vuosikymmeniin.

Serbian pääkaupungissa Belgradissa on jouduttu aloittamaan asukkaiden evakuoinnit, koska ponnistuksista huolimatta tulvavallit eivät näyttäneet pysäyttävän Savajoesta tulvivaa vettä. Myös useissa Tisajoen varrella sijaitsevissa kaupungeissa on evakuoitu ihmisiä.

Bulgarian hallitus ei vielä kehottanut jokivarren asukkaita lähtemään kodeistaan, mutta kaikkiin Tonavan rannalla sijaitseviin kaupunkeihin on julistettu hätätila. Viranomaiset arvioivat, että rankkasateiden ja lumensulamisveden aiheuttama tulvavaara kestää vielä viikon.

- Emme vielä evakuoi. Olemme kuitenkin sanoneet asukkaille, että jos kotoa lähteminen on mahdotonta, kannattaa kiivetä talon ylimpiin kerroksiin tai katolle, pohjoisbulgarialaisen Silistran kaupungin väestönsuojelujohtaja Krasimir Kostov sanoo.

Romaniassa puolestaan 70 taloa vaurioitui ja yli 50 ihmistä evakuoitiin Tonavan suistossa sijaitsevassa Smardan kylässä, kun joki tulvi penkereille.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme