Mainos
Mainos

Itä-Ghoutan veriset pommitukset jatkuvat – YK:n järjestö lasten silmittömästä hädästä: Sanat loppuvat kesken

Syyriassa Itä-Ghoutassa ainakin 45 ihmistä on kuollut tiistaina hallitusta tukevien joukkojen pommituksissa. Damaskosta lähellä oleva alue on kapinallisten hallussa.

Kuolonuhreista kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. YK:n mukaan hallituksen joukkojen piirittämänä vuodesta 2013 olleessa itäisessä Ghoutassa elää edelleen lähes 400 000 ihmistä.

Itä-Ghoutan alueen pommituksen kiihtyivät viikonloppuna. Ihmisoikeusjärjestön mukaan sunnuntain jälkeen ainakin 190 ihmistä on kuollut ja 850 loukkaantunut.

YK:n lastenjärjestö Unicef julkaisi tänään ”tyhjän” tiedotteen lukuisten siviiluhrien takia. Kannanotossa oli vain Unicefin Syyrian alueesta vastaavan johtajan kannanotto, jonka perässä oli kymmenen tyhjää riviä.

Tiedotteella järjestö halusi osoittaa, että lasten tilanne piiritetyllä alueella on jo niin paha, että sanat yksinkertaisesti loppuvat kesken. Itä-Ghoutaan on isketty muun muassa lentokoneilla, raketeilla ja tykistöllä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme