Mainos
Mainos

Itä-Saksan entinen johtaja vankilaan

Entinen Itä-Saksan johtaja Egon Krenz joutuu vastuuseen loikkareiden ampumisesta.
Leipzigin tuomioistuin pitää kuuden ja puolen vuoden vankeustuomion ennallaan, vaikka Krenz on ollut takuita vastaan vapaalla. Krenz joutuu vastuuseen Berliiniin muurilla tapahtuneista länteen loikkaajien ampumisista, vaikka hän itse teki päätöksen muurin kaatamisesta.

Egon Krenz

Saksalainen tuomioistuin vahvisti tänään Berliinin muurin "aukaisijalle", Egon Krenzille langetetun vankeustuomion. Krenziä syytetään osallisuudesta ennen vuotta 1989 Berliinin muurin yli pyrkineiden ihmisten ampumiseen. Leipzigilainen oikeus hylkäsi Krenzin valituksen vuonna 1997 langetetusta kuuden ja puolen vuoden tuomiosta. Krenz, 62, on ollut tähän saakka vapaana takuita vastaan.

Myös kaksi politbyroon jäsentä, Günter Schabowski ja Günter Kleiber, ovat saaneet kumpikin kolmen vuoden tuomiot. Krenz on luonnehtinut tapaustaan voittajan oikeudeksi ja epäillyt, ettei saisi rehellistä oikeudenkäyntiä. Schabowski puolestaan muistetaan henkilönä, joka yllättäin ilmoitti Berliinin muurin rajavalvontapisteiden avaamisesta ja itäsaksalaisten yksityismatkustelun sallimisesta vuonna 1989.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme