Mainos
Mainos

Itä-Ukrainan rauhanneuvottelut jatkuvat

Neuvottelut Itä-Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi jatkuvat tänään. Ukrainan, Venäjän ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajien on määrä neuvotella Ukrainan tilanteesta Valko-Venäjän Minskissä. Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa vielä tapaninpäivänä.   

Neuvotteluilta ei ole kuitenkaan syytä odottaa suuria, sillä Itä-Ukrainan kapinalliset eivät edes osallistu niihin. Kapinalliset eivät ole suostuneet neuvottelemaan ennen kuin Ukrainan keskushallinto jatkaa sosiaalitukien maksamista maan itäosiin.  

Neuvottelujen ilmapiiriä kiristänee myös Ukrainan eilinen päätös ottaa ensimmäiset askeleensa kohti sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Maan parlamentti päätti luopua sotilaallisesta riippumattomuudesta äänin 303-8.  

Päätös ei miellyttänyt Venäjää.  

- Pohjimmiltaan Nato-hakemus muuttaa Ukrainan Venäjän mahdolliseksi viholliseksi, pääministeri Dmitri Medvedev kommentoi Facebook-tilillään.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme