Mainos
Mainos

Äänestys alkoi Itä-Ukrainan separatistialueilla

Itä-Ukrainan separatistialueilla on alkanut äänestäminen kiistanalaisissa vaaleissa. Vaaleissa on määrä valita presidentit ja parlamentit separatistien julistamille Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloille.

Jo ennalta näyttää selvältä, että voittajiksi julistetaan alueiden nykyiset separatistijohtajat, Donetskissa Aleksandr Zahartshenko ja Luhanskissa Igor Plotnitski.

Venäjä on luvannut tunnustaa vaalien tuloksen, mutta Ukraina ja länsimaat ovat tuominneet ne. Paikalla ei myöskään ole kansainvälisiä vaalitarkkailijoita.

Separatistit toivovat lujittavansa vaaleilla valtaansa.

– Vaalit ovat tärkeät, koska ne antavat laillisuutta vallallemme ja etäisyyttä Kiovaan, sanoi Donetskin separatistien vaalilautakunnan johtaja Roman Ljagin.

Vaalien pelätään syventävän Ukrainan kriisiä ja kiristävän kansainvälistä ilmapiiriä entisestään.

Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith arvioi vaalien alla STT:lle, että vaalien järjestäminen ja vaalituloksen tunnustaminen saattaa johtaa EU:n Venäjää kohtaan asettamien talouspakotteiden tiukentumiseen.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot