Mainos
Mainos

Äänestys alkoi Itä-Ukrainan separatistialueilla

Itä-Ukrainan separatistialueilla on alkanut äänestäminen kiistanalaisissa vaaleissa. Vaaleissa on määrä valita presidentit ja parlamentit separatistien julistamille Donetskin ja Luhanskin kansantasavalloille.

Jo ennalta näyttää selvältä, että voittajiksi julistetaan alueiden nykyiset separatistijohtajat, Donetskissa Aleksandr Zahartshenko ja Luhanskissa Igor Plotnitski.

Venäjä on luvannut tunnustaa vaalien tuloksen, mutta Ukraina ja länsimaat ovat tuominneet ne. Paikalla ei myöskään ole kansainvälisiä vaalitarkkailijoita.

Separatistit toivovat lujittavansa vaaleilla valtaansa.

– Vaalit ovat tärkeät, koska ne antavat laillisuutta vallallemme ja etäisyyttä Kiovaan, sanoi Donetskin separatistien vaalilautakunnan johtaja Roman Ljagin.

Vaalien pelätään syventävän Ukrainan kriisiä ja kiristävän kansainvälistä ilmapiiriä entisestään.

Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith arvioi vaalien alla STT:lle, että vaalien järjestäminen ja vaalituloksen tunnustaminen saattaa johtaa EU:n Venäjää kohtaan asettamien talouspakotteiden tiukentumiseen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme