Mainos
Mainos

Itä-Ukrainan taistelut jatkuvat kiivaina

Itä-Ukrainassa taistelut jatkuvat rauhanponnisteluista huolimatta.

Ukrainan armeija kertoo yhdeksän sotilaan kuolleen vuorokauden aikana. 26 on haavoittunut. Kapinalliset ovat armeijan mukaan tehneet yli 100 erillistä iskua.

Erityisen ankarasti taistelua käydään edelleen Donetskin alueella sijaitsevasta Debaltsevesta. Vaikka suurin osa Debaltseven asukkaista on paennut, siellä arvioitiin viikonvaihteessa olevan edelleen tuhansia siviileitä.

Donetskin kaupungissa on puolestaan kapinallisten mukaan syttynyt tulipalo kemiantehtaassa, kertoo uutistoimisto Interfax. Palo syttyi sen jälkeen, kun tehdas oli joutunut myöhään eilen tulituksen kohteeksi. Kapinallisten mukaan kemialliset aineet eivät uhkaa palosta huolimatta levitä ilmaan. Joidenkin tietojen mukaan tehtaassa olisi käsitelty ampumatarvikkeita.

Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajien on määrä kokoontua keskiviikkona Valko-Venäjälle Minskiin etsimään ratkaisua, jolla Itä-Ukrainan taistelut saataisiin taukoamaan. Maiden ulkoministerit pohjustavat huippukokousta tänään Berliinissä.

Jos Minskissä saadaan sopu aikaan, kyse on kuitenkin vasta välietapista.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on varoittanut, ettei Minskin tapaamiseen kannata ladata liikaa odotuksia. Parhaimmassakin tapauksessa osapuolten välillä on sen jälkeen vielä paljon neuvoteltavaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme