Mainos
Mainos

Itä-Ukrainassa tilanne kiristyy: Yksi kovimmista taisteluista sitten helmikuun tulitauon

Ukrainan hallituksen joukot ja Venäjä-mieliset separatistit ovat käyneet kiivasta taistelua Donetskin lähellä.

Raskasta tykkitulta on kuultu usean tunnin ajan Donetskin lähellä Marjinkassa. Joidenkin tietojen mukaan taisteluihin on osallistunut myös panssarivaunuja.

Ukrainan hallituksen mukaan noin 200 separatistia hyökkäsi hallituksen kohteisiin usean tunnin ajan lähellä maantieyhteyksien kannalta tärkeää Marjinkaa, mutta hyökkäys torjuttiin. Osa separatisteista myöntää että he ovat hyökänneet, osa kiistää tiedon. 

Separatistien mukaan yhteensä 15 sen taisteljaa ja siviiliä olisi kuollut yhteenotoissa. Tietoa ei ole vahvistettu muista lähteistä. Lisäksi useiden ihmisten kerrotaan haavoittuneen puolin ja toisin. Ukraina puolestaan kiistää tiedon, että 25 sen sotilasta olisi haavoittunut.   

Tarkkailijoiden mukaan kyseessä on yksi kovimmista taisteluista sitten helmikuussa sovitun tulitauon. 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot