Mainos
Mainos

Itä-Ukrainassa verinen päivä – useita kuoli harhaiskussa bussiin

Ainakin 11 ihmistä kuoli ja yli kymmenen haavoittui Grad-raketin* osuttua siviilejä kuljettaneeseen linja-autoon Itä-Ukrainassa. Raketin osuessa bussi oli maan keskushallinnon joukkojen tarkastuspisteellä lähellä Volnovahan kaupunkia Donetskin eteläpuolella.

Paikallisen poliisin mukaan kyse oli asemiesten harhalaukauksesta. Ukrainan hallinto syytti iskusta läheistä Dokutshajevskan kaupunkia hallitsevia kapinallisia.

Kapinalliset kiistivät osallisuutensa iskuun. Heidän mukaansa bussia vastaan ei edes hyökätty raskain asein.

Linja-auto oli matkalla Mariupolista kapinallisalueelle. Tie Mariupolista Donetskiin on katkaistu iskun jälkeen.

Raketti osui bussiin piakkoin sen jälkeen, kun neuvottelut Ukrainan konfliktia koskevasta huippukokouksesta kariutuivat. Kokous oli tarkoitus järjestää Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa viikonloppuna.

Kokouksesta keskustelivat Berliinissä Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan ulkoministerit. He onnistuivat sopimaan vain "maiden vahvasta sitoutumisesta kriisin rauhanomaiseen ratkaisuun". 

"Tilanne huonontunut" 

Donetskissa kapinallisjoukot ovat koventaneet otteitaan taistelussa kaupungin lentokentän hallinnasta. Yöstä asti jatkuneissa taisteluissa lentokentän lennonjohtotorni on sortunut. Ukrainan armeijan mukaan yksi sen sotilas on kuollut ja kymmenen haavoittunut taisteluissa. 

– Viimeisen vuorokauden aikana tilanne on huonontunut merkittävästi etenkin Donetskin lentoasemalla. Muuallakin on raportoitu siviilien kuolemia, Etyjin tarkkailijoiden johtaja Ertugrul Apakan kertoi. 

Keskushallinnon mukaan kapinalliset olivat uhanneet tuhota Ukrainan armeijan joukot, jos nämä eivät poistu lentokentältä alkuiltaan mennessä. Kapinalliset eivät vahvistaneet tietoa. 

Lentokenttä ei ole ollut toiminnassa viime huhtikuussa alkaneiden levottomuuksien jälkeen, eikä se ole enää toimintakelpoinenkaan. Lentokentällä on kuitenkin symbolista arvoa sekä kapinallisille että keskushallinnolle. 

*Korjattu tietoja, alunperin uutisessa puhuttiin kranaatti-iskusta


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme