Mainos
Mainos

Italia ei lue Kosovosta saapuvia pakolaisiksi

Italia päätti eilen, että sen alueelle Kosovosta päivittäin saapuvia maahanmuuttajia ei pidetä enää pakolaisina vaan laittomina maahanmuuttajina, kun Kosovon sota on ohi.

-Tämän seurauksena heidät lähetetään heti saapumisensa jälkeen kotimaahansa samalla tavoin kuin he tulivat maahan, sanoi sisäministeriön tiedottaja.
Kahden italialaisen viranomaisen oli määrä matkustaa lauantaina Montenegroon, jonka satama Bar on Italiaan lähtevien siirtolaisten päälähtöpaikkoja.

Myöhään viime torstaina italialaiseen Brindisin satamaan saapui viisitoistametrisellä troolarilla useita satoja kosovolaisia. Alustavien tietojen mukaan alus oli todennäköisesti lähtenyt Barista ja sen matkustajat olivat Kosovosta paenneita romaneja.

Italiaan on saapunut tuhansia romaneja sen jälkeen, kun Nato lopetti ilmasotakampanjansa Jugoslaviassa. Romanit pakenevat mailleen palaavia Kosovon albaaneja peläten kostoa, sillä albaanit syyttävät heitä yhteistyöstä serbiviranomaisten kanssa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme