Mainos
Mainos

Italia helpottamassa maahanmuuttopolitiikkaansa

Italia harkitsee maahanmuuttopolitiikkansa lieventämistä, kertoo sisäministeri Giuliano Amato. Viime vuonna Italiaan saapui yli 20 000 maahanpyrkijää.

Afrikasta tulleiden lisäksi Italiaan on saapunut kurdipakolaisia

Italian sisäministerin Giuliano Amaton mukaan Italian on hyväksyttävä siirtolaisuus, joka on peräisin suurimmaksi osaksi Afrikasta. Sisäministeri pitää kohtuuttomana muun muassa määräyksiä, joiden mukaan Italiaan pyrkivien on anottava oleskelulupaa jo lähtömaassa. Hän lupasi myös selvittää, voidaanko Italian kansalaisuus myöntää useammille maahantulijaryhmille.

Amato kertoo, että tarkoituksena on myös kohentaa maahanpyrkijöiden vastaanottokeskuksia.

Suurin osa Italiaan pyrkijöistä ovat lähtöisin Afrikasta, mistä he matkaavat usein huonokuntoisissa aluksissa. Viime vuonna Italian rannikoille saapui yli 200 alusta, joissa oli yhteensä lähes 22 000 matkalaista.

Maahanmuuttopolitiikkaa tiukennettiin Italiassa Silvio Berlusconin johtaman hallituksen aikana. Myös monet muut EU-maat ovat viime vuosina kiristäneet pakolais- ja maahanmuuttopolitiikkaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme