Mainos
Mainos

Italia ja USA sopivat Irakin velkavähennyksistä

Italia aikoo tehdä selviä vähennyksiä lainoihin, joita se on myöntänyt Irakille. Italia sanoo nyt, että velat aiheutti diktatuurihallinto, jonka vuoksi Irak on köyhtynyt.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi

Italia sanoo sopineensa Yhdysvaltojen kanssa "merkittävistä vähennyksistä" Irakille myöntämiinsä lainoihin.

Yhdysvaltojen erikoislähettiläs James Baker tapasi tänään Roomassa Italian pääministerin Silvio Berlusconin neuvotellakseen Irakille myönnetyistä veloista. Italian mukaan muidenkin lainanantajavaltioiden pitäisi nyt tulla mukaan Irakin velkojen vähentämiseen.

Velat on aiheuttanut diktatuurihallinto, joka syöksi maan köyhyyteen, Italian hallituksen tiedotteessa sanottiin.

Saksa, Ranska ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet olevansa yhtä mieltä siitä, että Irakin on saatava helpotusta valtavaan ulkomaiseen velkaansa. Asiasta kertoi Saksan hallituksen edustaja eilen.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n mukaan Irakilla on velkaa ulkomaille yhteensä 120 miljardin dollarin (n. 100 miljardin euron) arvosta. Velkojamaiden ns. Pariisin klubiin kuuluville maille velkaa on 40 miljardin dollarin arvosta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme