Mainos
Mainos

Italia kielsi viimein kidutuksen lailla

Italiassa hyväksyttiin keskiviikkona viimein laki, joka kieltää kidutuksen. Italia liittyi YK:n kidutuksen vastaiseen sopimukseen jo vuonna 1984, mutta ei silti koskaan säätänyt kidutuksen kieltävää lakia.

Asiasta oli väännetty maan parlamentissa vuosia. Nytkin yli 100 edustajainhuoneen jäsentä pidättäytyi äänestämästä ja 35 äänesti lakiesitystä vastaan. Laki hyväksyttiin vajaalla 200 äänellä.

Lähes puolet yli 600-jäsenisen edustajainhuoneen jäsenistä pysyi äänestyksen aikaan kokonaan poissa istuntosalista.

Corriere della seran mukaan osa nyt hyväksytyn lakiesityksen vastustajista ei pidä lakia riittävän tiukkana, osa taas kokee sen sitovan viranomaisten käsiä liikaa.

Lain porsaanrei'istä huolissaan olevat kritisoivat muun muassa siinä olevaa kidutuksen määritelmää, jonka mukaan väkivallan on oltava toistuvaa ja aiheutettava uhrille todennettavissa olevia traumoja. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot