Mainos
Mainos

Italia moitti USA:n Irak-joukkoja

Selonteossaan Italia arvostelee Yhdysvaltaltoja muun muassa tiesulun huonosta merkitsemisestä. Amerikkalaisjoukot ampuivat kuoliaaksi italialaisagentin viime kuussa Bagdadissa.

Italia on osin antanut anteeksi Irakissa toimivilleYhdysvaltain joukoille, jotka ampuivat kuoliaaksi italialaisagentin viime kuussa Bagdadissa.

Italian hallituksen mukaan Yhdysvaltain armeija ei ampunut tahallisesti italialaisagenttia, kun tämä oli kuljettamassa turvaan panttivankeudesta vapautunutta toimittajaa Giuliana Sgrenaamaaliskuussa Bagdadissa. Hallitus antoi maanantaina oman selontekonsa tapahtumista.

Selonteossa Italia arvostelee Yhdysvaltain asevoimia muun muassa siitä, ettei se ollut merkinnyt kunnolla tiesulkua, jossa Sgrenaa ja agentti Nicola Caliparia kuljettanut auto pysähtyi. Myöskään kommunikointi italialaisten ja amerikkalaisten välillä ei toiminut.

Yhdysvaltain armeijan oma raportti tapahtumista vapautti amerikkalaissotilaat kaikista syytteistä. Amerikkalaiskäsityksen mukaan sotilaat toimivat normaalikäytännön mukaan, kun auto ei pysähtynyt tiesululle.

(MTV3-STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme