Mainos
Mainos

Italia sai perille apua ajelehtivalle siirtolaisalukselle

Italian rannikkovartiosto on saanut laskettua kolme henkilöä täynnä siirtolaisia olevalle alukselle, joka ajelehtii myrskyssä Välimerellä kohti Italian rannikkoa.

Aluksessa on yli 400 laittomasti maahan pyrkivää.  
Alukselle yritetään saada myös lääkäreitä, mutta kovan merenkäynnin vuoksi tämä ei ole vielä onnistunut. Lääkärit ovat islantilaisella Tyr-partioaluksella, joka on Välimerellä EU:n rajaturvallisuusviraston Frontexin tehtävissä.  

Rannikkovartioston mukaan aluksen miehistö suuntasi laivan kohti Italian rannikkoa automaattiohjauksella ja jätti sen jälkeen ihmiset oman onnensa nojaan laivalle. Aluksen koneet ovat sammuneet, eikä sitä voi ohjata. Tieto aluksen merihädästä saatiin, kun yksi laivalla olleista pystyi käyttämään sen radiota ja lähetti hätäkutsun.

Sierra Leoneen rekisteröity 73-metrinen Ezadeen-alus on yli 50 vuotta vanha. Sen pitäisi meriliikenteeseen erikoistuneen Marinetrafic-sivuston mukaan seilata Kyproksen ja Ranskan eteläisen Seten satamakaupungin välillä.  

Tapaus tuli tietoon ainoastaan kaksi päivää sen jälkeen, kun lähes tuhatta siirtolaista kuljettanut miehittämätön Blue Sky M -rahtialus oli vähällä haaksirikkoutua Välimerellä. Lisäksi matkustajalautta Norman Atlantic syttyi tuleen sunnuntaina samalla merialueella. Alukselta pelastettiin liki 430 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme