Mainos
Mainos

Italia suree miesystävänsä koomaan hakkaamaa 19-vuotiasta

Italiassa seurataan 19-vuotiaan, miesystävänsä pahoinpitelemäksi joutuneen Chiaran kamppailua elämästä.

Päähän kohdistuneiden vammojen vuoksi vaativan kirurgisen leikkauksen läpikäynyt Chiara on koomassa jo viidettä päivää. Hänen selviämismahdollisuutensa arvioidaan heikoiksi.

Corriere della sera -lehden mukaan Chiara löytyi maanantaina Rooman Casal Bernocchi -lähiössä sijaitsevasta asunnosta. Hänen 35-vuotias miesystävänsä oli soittanut paikalle ambulanssin ja kertonut tytön kaatuneen. Naapurien kertomuksen mukaan asunnosta oli kuitenkin kuulunut jo tuntien ajan riitelyn ääniä, kunnes ne olivat yhtäkkiä lakanneet.

– Emme ole nähneet samanlaisia vammoja edes liikenneonnettomuuksien uhreilla, Chiaraa hoitaneet lääkärit kertoivat.

Chiaran kohtalo on koskettanut italialaisia syvästi. Osittain siksi, että Chiaran isä Maurizio on kertonut tyttärensä kamppailusta avoimesti eri tiedotusvälineissä. Isän mukaan Chiara oli soittanut hänelle sunnuntaina ja kertonut jättäneensä miesystävänsä, jonka kanssa oli asunut noin vuoden.

Isä oli jo aiemmin yrittänyt saada oppimisvaikeuksista kärsivän tyttärensä eroon häntä 16 vuotta vanhemmasta miehestä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Rakennusalalla työskentelevä, aiemmin huumausainerikoksesta tuomittu mies on nyt pidätetty murhan yrityksestä epäiltynä.

Hallitus käy toimiin väkivaltaa vastaan

Tapaus on kiihdyttänyt jälleen kerran keskustelua naisten asemasta ja parisuhdeväkivallasta Italiassa.

– On järkyttävää nähdä fyysiset merkit väkivallasta, joka ei ole yhtäkkisen hulluuskohtauksen tulosta. Se on valitettavasti seurausta yhteiskuntamme rakenteista ja kulttuurista, näkemyksestä, jonka mukaan nainen on omistettava objekti, niin hullua kuin onkin sanoa tämä vuonna 2014, sairaalassa vieraillut Rooman kaupunginjohtaja Ignazio Marino sanoi il Messaggero -lehden mukaan.

Hallitus on nyt perustanut toimenpideohjelman naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi, la Repubblica -lehti uutisoi. Ennaltaehkäisyyn ja valistukseen keskittyvän seitsemän eri työryhmän toimintaan osallistuu eri ministeriöiden lisäksi muun muassa kuntia ja kansalaisjärjestöjä.

Naisiin kohdistuvat seksuaalissävytteiset loukkaukset ovat olleet viime aikoina tapetilla myös politiikassa. Niiden kohteeksi on joutunut varsinkin parlamentin alahuoneen puhemies Laura Boldrini, jonka populistinen Viiden tähden liike on ottanut silmätikukseen.

Keskustelua on aiheuttanut myös viime viikolla Italian parlamentissa sattunut käsirysy, jonka aikana Scelta civica -puolueen miespuolinen kansanedustaja löi Viiden tähden liikkeen naispuolista kansanedustajaa kasvoihin. Saman päivän aikana Viiden tähden liikkeen miespuolinen jäsen syytti Demokraattisen puolueen naisedustajien olevan parlamentissa vain näiden oraaliseksitaitojen vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme