Mainos
Mainos

Italia tehostaa valvontaa merellä

Italia tehostaa merirajojensa valvontaa uusien pakolaislaivojen varalta. Vajaan kuukauden aikana liki 400 maahanpyrkijää on hukkunut Välimereen yrittäessään päästä Eurooppaan.

Pääministeri Enrico Lettan on määrä tavata valvonnasta vastaavia ministereitä myöhemmin tänään. Letta on halunnut muuttaa lakia, jonka mukaan vain viranomaiset saavat auttaa merihädässä olevaa pakolaisalusta.

Siviilien puuttuminen asiaan on nykylain mukaan rikos. Nykyisen hallituskoalition keskustaoikeistolaiset puolueet vastustavat lain muuttamista.

Italialla on jo kolme laivaston sota-alusta ja neljä helikopteria valvomassa eteläistä merirajaa. Alueelle on myös hälytetty lisää rannikkovartioston aluksia.

Italia ja Malta ovat vaatineet muilta Euroopan mailta apua, koska Afrikasta tulevien alusten määrä on kasvanut jyrkästi tänä vuonna.

YK:n mukaan Italiaan ja Maltaan on saapunut jo 32 000 maahanpyrkijää kuluvan vuoden aikana. Valtaosa on Eritreasta, Somaliasta ja Syyriasta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme