Mainos
Mainos

Italia teki laittomasta siirtolaisuudesta rikoksen

Italian parlamentti on hyväksynyt uuden, kireän lain, joka tekee laittomasta siirtolaisuudesta rangaistavan rikoksen. Lain myötä laittomasti maahan tulleelle voidaan mätkäistä 5 000–10 000 euron sakot. Laittoman siirtolaisen majoittajaa voi uhata jopa vankeus.

Lisäksi maahantulijoiden enimmäispidätysaika nousee kahdesta kuukaudesta kuuteen, ja jatkossa vanhempien on lapsen syntymän rekisteröinnin yhteydessä todistettava, että he asuvat maassa laillisesti.

Lain kiistellyin osuus on kuitenkin niin sanotut kansalaisten valvontapartiot salliva kohta. Partiot saavat vahtia yleistä järjestystä paikallisten viranomaisten valvonnassa.

Italian parlamentin ylähuone hyväksyi lain torstaina äänin 157–124. Alahuone siunasi sen jo toukokuussa. Vasemmisto-oppositio ja kansalaisoikeusjärjestöt ovat vastustaneet sitä tiukasti. Kansalaispartioiden pelätään muuttuvan oman käden oikeutta jakaviksi jengeiksi ja lapsen rekisteröintipykälän johtavan yhteiskunnan ulkopuolella kasvavien lasten määrän kasvuun.

Lakia ovat ajaneet kiivaan siirtolaisvastainen Pohjoinen liitto sekä pääministeri Silvio Berlusconi.

(MTV3–STT–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme