Mainos
Mainos

Italia: Euroopassa useita ratsioita jihadistiverkostoa vastaan – myös Suomessa

Useissa Euroopan maissa on tehty poliisioperaatioita jihadistiverkostoa vastaan. Islamistijohtaja mullah Krekaria epäillään verkoston johtajaksi.  

EU:n rikosoikeudellisen yhteisön viraston Eurojustin mukaan operaatiot tehtiin samanaikaisesti Italiassa, Suomessa, Britanniassa, Norjassa, Saksassa ja Sveitsissä.  

Italiassa, Norjassa ja Britanniassa pidätettiin Eurojustin tiedotteen mukaan 13 ihmistä. Pidätettyjä epäillään kansainvälisestä terrorismista.

Yhteensä operaatioissa tutkittiin 26 paikkaa ja takavarikoitiin muun muassa asiakirjoja ja elektronisia laitteita. Italialaiset viranomaiset olivat Eurojustin mukaan avustamassa Suomessa, Britanniassa ja Norjassa tehdyissä ratsioissa.  

Keskusrikospoliisista vahvistetaan STT:lle, että Suomi on antanut Italialle virka-apua operaatiossa. KRP ei kuitenkaan kommentoi asiaa enempää.  

Eurojustin mukaan Rawti Shax -nimistä verkostoa johtaa mullah Krekar. Sen päämäärä on kaataa Irakin kurdihallinto ja korvata se sharia-lain mukaan toimivalla hallinnolla.   

Italian poliisin mukaan verkoston ensimmäinen tehtävä olisi ollut vapauttaa Krekar vankilasta Norjassa esimerkiksi itsemurhaiskujen avulla. 59-vuotias Krekar, joka on Irakin kurdi, on asunut Norjassa vuodesta 1991.  

Krekar perusti aikanaan radikaalin Ansar al-Islam -islamistiryhmän, mutta sanoo, ettei ole johtanut ryhmää vuoden 2002 jälkeen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme