Mainos
Mainos

Italia yrittää ratkaista HVK:n ja virastot

Puheenjohtaja Italia hakee tuplapottia viikonlopun huippukokouksessa Brysselissä. Italia pyrkii päättämään hallitusten välisen konferenssin (HVK) ja sopimaan EU-virastojen sijoituspaikoista.

Ratkaisut näyttivät kuitenkin lykkääntyvän lauantaihin.

Presidentti Tarja Halonen myönsi epäsuorasti, että virastoneuvotteluissa on jotain tapahtumassa. Hän viittasi Italian ja Suomen kahdenvälisiin keskusteluihin, jotka alkoivat myöhemmin perjantaina. Yksityiskohdista Halonen vaikeni.

-Sanoisin nyt hieman kryptisesti, että minusta tuntuu nyt siltä, että italialaisilla on myöskin halu tavata suomalaisia, Halonen kertoi Brysselissä.

Italia ja Suomi ovat olleet kiistan keskeiset osapuolet, koska molemmat ovat tavoitelleet EU:n elintarvikevirastoa. Italia haluaisi viraston Parmaan ja Suomi Helsinkiin.

Kahdenkeskisissä neuvotteluissa pääministeri Matti Vanhasen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan oli määrä edustaa Suomea. Halonen itse ei aikonut osallistua keskusteluihin.

Kokouslähteiden mukaan virastojen sijoituspaikkoihin liittyy edelleen paljon kansallisia intohimoja. Neuvotteluja ei ole käyty itse huippukokouspöydässä, vaan sen yhteydessä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 12.12.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme