Mainos
Mainos

Italiaan rantautui sadoittain Eurooppaan pyrkiviä

Italian rannikkovartiosto on poiminut tänään muutaman tunnin sisällä merestä yli 650 ihmistä, jotka pyrkivät Italiaan hatarilla aluksilla. Osa turvaan otetuista taittoi matkaa kumiveneellä.

Tulijat vietiin aluksi Lampedusan saarella sijaitsevaan vastaanottoleiriin, josta heidät oli tarkoitus lennättää myöhemmin Italian muihin vastaanottokeskuksiin. Lampedusan vastaanottoleirillä on nyt 1200 ihmistä eli kaksinkertainen määrä sen kapasiteettiin nähden.

Tulijat saapuivat Lampedusaan kolmella eri veneellä. Yhteen 15-metriseen alukseen oli ahdettu lähes 300 ihmistä, kun taas yksi noin 50 hengen ryhmä saapui vuotavalla kumiveneellä. Tulijoiden joukossa oli useita naisia ja lapsia, ja ainakin yksi vastasyntynyt vauva.

Joka vuosi tuhannet ihmiset yrittävät päästä Eurooppaan laittomasti ylittämällä Välimeren. Italian sisäministeriön mukaan maahan saapui viime vuonna tällä tavoin yli 16 000 ihmistä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme