Mainos
Mainos

Italialainen transsukupuolinen pidätettiin Sotshissa – syynä sateenkaarilippu

Sotshin olympialaisissa oli syntyä eilen diplomaattinen selkkaus, kun Italian tunnetuin transsukupuolinen Vladimir Luxuria pidätettiin. La Repubblica -lehden mukaan pidätyksen syynä oli sateenkaarilippu, jossa luki venäjäksi "On OK olla homo".

Teko rikkoi Venäjän kiistanalaista homolakia, joka kieltää homoseksuaalisen propagandan levittämisen alle 18-vuotiaille.

Luxuria vapautettiin muutamaa tuntia myöhemmin. Diplomaattilähteiden mukaan hän ei joutunut pidätyksensä aikana uhkailun tai väkivallan kohteeksi, mutta pidätys pitkittyi tulkkaamisongelmien vuoksi.

Italian ulkoministeriö ehti aktivoida kriisiryhmänsä heti pidätyksestä kuultuaan. Homojen etuja ajavat järjestöt sen sijaan olivat aikoneet järjestää Luxurian vapauttamiseksi mielenosoituksen Roomassa, Venäjän suurlähetystön edessä.

Ensimmäinen transsukupuolinen eurooppalaisessa parlamentissa

Entinen parlamentin jäsen, nykyisin muun muassa tv-juontajana työskentelevä Luxuria on alkuperäiseltä nimeltään Wladimiro Guadagno. Luxuria syntyi mieheksi mutta elää naisena, ja hän on itse määritellyt itsensä transsukupuoliseksi. Hänestä tuli vuonna 2006 ensimmäinen transsukupuolinen, joka on Euroopassa valittu maansa parlamenttiin.

Luxuria on Sotshissa tekemässä tv-ohjelmaa homoseksuaalien asemasta Venäjällä. La Repubblica -lehden mukaan kyseessä olisi ensimmäinen homoseksuaalien asemaa koskeva protesti, joka on tehty Sotshin olympialaisten ollessa käynnissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme