Mainos
Mainos

Italialaiset lakkoilivat säästöjä vastaan

Kymmenettuhannet italialaiset ovat tänään osoittaneet mieltään hallituksen suunnittelemia säästöjä vastaan. Maan suurimman ammattiliiton CGIL:n jäsenet ovat lakkoilleet, mutta muihin liittoihin kuuluvat työntekijät ovat pysyneet töissä. Tämä takia lakko ei ole lamauttanut julkista liikennettä, ja lentoliikenne on toiminut pääosin normaalisti.

Hallituksen mukaan vain pari prosenttia valtion työntekijöistä on ottanut osaa lakkoon.

Italian hallitus aikoo muun muassa jäädyttää julkisen sektorin palkat sekä leikata kuntien määrärahoja. 25 miljardin euron kulukuuria perustellaan italialaisille välttämättömänä euron pelastamiseksi. Ammattiliittojen mukaan säästöt sortavat köyhiä.

- Kukaan ei kiistä säästöjen tarpeellisuutta, mutta niiden täytyy olla reiluja ja kaukonäköisiä, sanoo lakkoilleen yksityisten alojen CGIL-liiton Susanna Camusso.

Mielipidemittausten mukaan hallituksen ehdotusta vastustaa enemmistö italialaisista. Samalla pääministeri Silvio Berlusconin suosio on laskenut.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme