Mainos
Mainos

Italialaislehdet: Bush ja Blair pakottivat Berlusconin perääntymään

Berlusconi ilmoitti tiistaina, että Italia alkaa supistaa Irakissa olevia joukkojaan syyskuusta alkaen.

Pääministeri Silvio Berlusconi vesitti lupauksena italialaisjoukkojen vetäytymisestä Irakista liittolaismaiden painostuksesta, arvioivat tänään ilmestyneet italialaiset päivälehdet.

George W. Bush ja Tony Blair sanovat "Seis Berlusconi", luki opposition La Repubblica -lehden etusivulla. Myös Corriere della Sera -lehti arveli Yhdysvaltain presidentin ja Britannian pääministerin pakottaneen Berlusconin vetämään jarrusta. Lehti arvosteli pääministeriä mielensä muuttamisesta näin tärkeässä asiassa.

- Vakavasti otettavassa maassa hallituksen johtaja ei voi antaa näin epämääräisiä lausuntoja, kun kyse on niin monen ihmisen elämästä ja kuolemasta, lehti kirjoitti.

Berlusconi ilmoitti tiistaina Italian parlamentissa maan alkavan supistaa Irakissa olevia joukkojaan syyskuusta alkaen. Eilen hän kuitenkin jo tarkensi, ettei mihinkään toimiin ryhdytä vastoin liittolaisten kantaa.

- Jos se on mahdotonta, se on mahdotonta. Irtautuminen täytyy tehdä yhteistyössä liittolaisten kanssa, pääministeri sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme