Mainos
Mainos

Italialaismafia teki kolmoismurhan – yksi uhreista 3-vuotias

Apulian alueella, Etelä-Italiassa tehdyssä mafiamurhassa on tapettu kolme ihmistä, joista yksi on 3-vuotias lapsi. La Repubblican mukaan mies, tämän naisystävä ja naisen lapsi ammuttiin maanantai-iltana autoon, jossa matkusti myös naisen kaksi muuta lasta.

Perhe ammuttiin lähietäisyydeltä Taranton ja Reggio Calabrian välisellä tiellä. Iskun aikana ammuttiin yhteensä 15 luotia. Takapenkillä matkustaneet 6- ja 7-vuotiaat pojat eivät vahingoittuneet. 

Italian sisäministeri Angelino Alfano on nyt lähettänyt 60 poliisia ja sotilaspoliisia Apuliaan selvittämään tapausta. Paikalle on asetettu tiesulkuja ja ampujia etsitään myös helikoptereiden avulla. Roomasta paikalle matkustaa Ros-erikoisjoukkojen sotilaspoliiseja.

– Valtio antaa konkreettisen ja nopean vastauksen tähän ennenkuulumattoman julmaan tapaukseen, Alfano lupasi.

Myös Italian pääministeri Matteo Renzi on kommentoinut murhia. Hän on sanonut surevansa tapausta erityisesti siksi, että hän on itsekin isä.

Uhreilla yhteyksiä rikollismaailmaan

Murhattu 43-vuotias mies oli tuomittu aiemmin kaksoismurhasta, ja hän suoritti parhaillaan vankeustuomiota avolaitoksessa. Myös miehen 30-vuotiaalla naisystävällä oli yhteyksiä rikollismaailmaan: naisen aviomies, iskussa kuolleen 3-vuotiaan isä, oli murhattu huumekauppaan liittyneessä iskussa vuonna 2011.

Taranton provinssin asukkaat ovat järkyttyneet kolmoismurhasta. Taranton kaupunginjohtajan Ippazio Stefanon mukaan paikallisille nuorille pitää tarjota töitä, jotta nämä voisivat valita elämässään oikean tien. Apulian aluetta johtavan Nichi Vendolan mukaan verilöyly todistaa jälleen kerran, miten barbaarimainen ja epäinhimillinen mafia on.

– He eivät epäröineet aloittaa verilöylyä tai tappaa naisia ja lapsia kohteeseen osuakseen, Vendola sanoi.

Kyseessä on jo toinen tapaus tänä vuonna, kun lapsi joutuu Italiassa mafiamurhan uhriksi. Tammikuussa Italiassa surtiin Cocò-poikaa, jota ammuttiin päähän toisen autoon tehdyn iskun yhteydessä. Iskussa tapettiin myös Cocòn isoisä ja tämän naisystävä, ja lopuksi uhrien auto poltettiin. Cocòa kuvattiin tiedotusvälineissä lapseksi, joka “syntyi väärään paikkaan, väärällä hetkellä, väärään perheeseen”. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme