Mainos
Mainos

Italialaistoimittaja teloitettu Irakissa

Italialaistoimittajan kidnapannut ääriryhmä on toimittanut videonauhan todisteeksi surmatyöstä, kertoo qatarilainen al-Jazeera -televisiokanava.

Islamilainen ääriryhmä on surmannut Irakissa panttivangikseen ottamansa italialaistoimittajan. Kaappajat ovat toimittaneet todisteeksi videonauhan qatarilaiselle al-Jazeera -televisiokanavalle. Kanavan edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että sillä on hallussaan videonauhoitus, jossa kuvataan kaapatun toimittajan ruumista.

Italian pääministerin Silvio Berlusconi on vahvistamut italialisvangin kuoleman.

Ryhmä vaati Italiaa vetämään noin 3000-miehiset joukkonsa Irakista 48 tunnin sisällä. Ryhmä uhkasi tiistaina tappaa Baldonin, jos sen vaatimuksiin ei suostuta. Italian hallitus kieltäytyi vetäytymästä Irakista.

Berlusconi tuomitsi teon ja kutsui sitä barbaariseksi. Samalla hän vannoi, että italialaisjoukot pysyvät Irakissa niin pitkään kuin Irakin hallitus haluaa.

Irakissa on kaapattu huhtikuun jälkeen myös neljä muuta italialaista. Näistä yksi on tapettu ja kolme vapautettu vahingoittumattomina.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme