Mainos
Mainos

Italialaisvankila päästi sarjamurhaajan karkuun vahingossa

Italiassa on aiheutunut kohu kuuluisan sarjamurhaajan pakomatkasta. Genovalainen vankila oli päästänyt miehen lomalle tietämättä tämän olevan kolminkertainen murhaaja.

55-vuotias Bartolomeo Gagliano suoritti vankilassa tuomiota kiristyksestä, mutta hänet oli hyvän käytöksen vuoksi päästetty kahden päivän lomalle.

Mies oli käynyt tapaamassa äitiään Savonassa, minkä jälkeen hänen oli tiistaiaamuna tarkoitus palata vankilaan.

Vankilaan palaamisen sijaan Gagliano kaappasi aseella uhaten paikallisen miehen autoineen ja pakotti tämän ajamaan Genovaan. Tämän jälkeen hän siirtyi itse auton rattiin ja katosi.

Vankilan johtaja on kertonut, ettei hän tiennyt miehen olevan psyykkisistä ongelmista kärsivä murhaaja.

-Emme odottaneet tätä. Viime aikoina hänen käytöksensä oli parantunut paljon, Genova Marassi -vankilan johtaja kommentoi la Repubblica -lehdelle.

Paennut viisi kertaa

Gagliano tuomittiin 1980-luvulla kolmen prostituoidun murhasta. Hän suoritti tuomionsa osittain psykiatrisessa vankisairaalassa.

Lisäksi hänen kontollaan on yksi murhan yritys. Gaglianon tavaramerkkinä oli, että hän ampui uhrejaan suuhun.

Gagliano on paennut aiemmin jo viidesti. Edellinen pako tapahtui vuonna 1994 psykiatrisesta vankisairaalasta, josta hän oli päässyt hyvän käytöksen vuoksi lomalle.

Miehen ja auton tuntomerkkejä on levitetty italialaisissa tiedotusvälineissä laajasti. Etsinnät on ulotettu myös Ranskaan ja Espanjaan.

Gaglianon pako on herättänyt pelkoa varsinkin Ligurian alueen prostituoitujen parissa. Vankilan johtaja uskoo miehen kuitenkin ilmiantavan itsensä pian.

Italian oikeusministeri Annamaria Cancellieri on pyytänyt selvitystä tapauksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme