Mainos
Mainos

Italian armeija syyttää lehdistöä Somalia-kohusta

Kauhukuvat kidutuksista, sadismista ja raiskauksista YK:n rauhanturvahankkeen aikana Somaliassa ovat järkyttäneet Italian. Maan armeija kieltäytyy ottamasta vastuuta ja on sen sijaan ryhtynyt vastaiskuun joukkoviestimiä vastaan.

Armeija on syyttänyt viestimiä siitä, että ne ovat paistuttaneet ja vääristäneet yksittäisiä väkivallantekoja YK-operaation aikana 1992-93.

Tähän mennessä skandaali on Italiassa koitunut kohtaloksi kolmelle ihmiselle, joista operaatiota johtaneet kaksi kenraalia ovat itse pyytäneet väliaikaista eroa. Laajaa itsetutkiskelua ei armeijan piirissä näytä kuitenkaan tapahtuvan, vaan syy pyritään vierittämään lehdistön harteille.

Armeijan sisäistä tutkimuskomissiota johtavan kenraali Gianfranco Vannucchin mukaan tapauksia on liioiteltu. Somalia-operaation entinen johtaja, kenraali Carmine Fioiri moittii puolestaan lehdistöä siitä, että se tekee pilkkaa armeijan ponnistuksista Somaliassa.
(STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme