Mainos
Mainos

Italian hallitukselle jättitappio paikallisvaaleissa

Italian keskusta-oikeistolainen hallitus näyttää kärsineen kirvelevän tappion sunnuntaina ja maanantaina pidetyissä paikallisvaaleissa.

Alustavien tuloslaskelmien mukaan pääministeri Silvio Berlusconin liittouma voittaa varmasti vain kahdessa maakunnassa, Lombardiassa ja Venetossa Pohjois-Italiassa. Oppositiopuolueet ovat puolestaan vahvistamassa asemiaan ainakin yhdeksässä muussa maakunnissa.

Keskusta-vasemmiston menestys voisi parantaa myös EU:n komission entisen puheenjohtajan Romano Prodin mahdollisuuksia parlamenttivaaleissa, jotka käydään ensi vuonna.

-Italialaiset ovat näillä äänillään pyytäneet meitä valmistautumaan siihen, että hallitsemme maan viemiseksi eteenpäin, Prodi iloitsi tiedotustilaisuudessaan.

Berlusconi on tyrmännyt vastustajiensa vaatimukset erosta, jos hallitus menettää merkittävästi kannatustaan maakunnissa. Hän on korostanut odottaneensa heikkoa tulosta maan talousvaikeuksien takia.

Vaalit järjestettiin 13:ssa Italian 20 maakunnasta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme