Mainos
Mainos

Italian järistyksen uhreja yli 250 – joukossa ainakin 8 ulkomaalaista

Italian maanjäristyksen kuolonuhrien määrä nousi myöhään eilisiltana edelleen. Tuoreimpien tietojen mukaan Keski-Italian järistys on vaatinut ainakin 250 ihmisten hengen. 

Suurin osa varmistuneista kuolemista, 193, on tapahtunut pienessä Amatricen kaupungissa. 

Samalla kun toiveet elonjääneiden löytämisestä raunioista hiipuivat, vaikeat kysymykset alkoivat nousta esille. Eräs niistä on se, oliko tuhoihin varauduttu järistysherkällä seudulla riittävästi.

Moni on kysynyt, miten harvaanasutulla alueella voi tulla näin suuri määrä kuolonuhreja melko pian vuoden 2009 suurjäristyksen jälkeen. Tuolloin läheisessä L'Aquilan kaupungissa menetti henkensä 300 ihmistä.

Syyttäjä selvittää mahdollisia vastuullisia

Järistyksen kokeneen seudun pääsyyttäjä Giuseppe Saieva tiedotti, että hän alkaa selvittää, voiko ketään pitää vastuullisena tapahtuneeseen katastrofiin. 

Italian pääministeri Matteo Renzi ilmoitti torstaina, että Italia alkaa valmistella suunnitelmaa nykyistä parempaan järistyksiin varautumiseen.

Renzi myönsi, että osin hyvin vanhan rakennuskannan vahvistaminen maan järkkymisen varalta on vaikeaa. Hän sanoi kuitenkin uskovansa, että moderni teknologia tarjoaa valmiuksia tähän. 

Vaikka moni vanha, suojeltu rakennus on selvinnyt vuosisatoja järistysalttiilla seudulla, nyt niin ei monen kohdalla käynyt. Italian kulttuuriministeri Dario Franceschini ilmoitti torstaina, että ainakin 293 historiallista rakennusta oli tuhoutunut tai vaurioitunut.

Ulkomaalaisia uhreja

Italian maanjäristyksessä kuolleista ainakin kahdeksan oli ulkomaalaisia, ilmoittavat Italian viranomaiset yöllä. 

Kolme brittiä kuoli Amatricen pikkukaupungissa, josta valtaosa järistyksen muistakin kuolonuhreista on löydetty. Yksi surmansa saaneista briteistä oli 14-vuotias poika.  
Ulkomaalaisten uhrien joukossa on myös kaksi romanialaista, vahvisti Romanian ulkoministeriö. 

Lisäksi järistyksessä kuoli yksi ihminen Espanjasta, Kanadasta ja Salvadorista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme