Mainos
Mainos

Italian järistyksessä parikymmentä loukkaantunutta, kuolleista ei ole raportoitu

Keski-Italiaan aamulla iskeneessä järistyksessä on viranomaisten tietojen mukaan loukkaantunut parikymmentä ihmistä. Sen sijaan sen ei tiedetä vaatineen kuolonuhreja. 

Järistys aiheutti uusia tuhoja samoilla seuduilla, joilla maa järisi aiemmin tällä viikolla. Ainakin kaksi kirkkoa on romahtanut. Toinen niistä on Norcian pikkukaupungissa sijainnut arvokas keskiaikainen basilika.

Ussitan vuoristokylän pormestari Marco Rinaldi kuvaa tapahtunutta katastrofiksi.

– Kaikki on sortunut, näen savupatsaiden nousevan. Tämä on katastrofi, katastrofi. Olen nähnyt helvetin, sanoo Ussitan kaupungin pormestari Marco Rinaldi La Stampa-lehdessä.

Rinaldi nukkui viime yön autossaan, kuten monet muutkin uusia järistyksiä pelänneet paikalliset.

"Maa aukesi"

Myös Castelsantangelon pormestari Mauro Falcucci puhuu katastrofista. Hän kertoi La Repubblica -lehdelle maan auenneen.

Moni muu asukas on pormestari Rinaldin tavoin nukkunut viime päivät autoissa edellisten järistysten jäljiltä. Osa ihmisistä myös siirtyi niiden jälkeen rannikkoseuduille. 

Tuntui Roomaa ja Venetsiaa myöten 

Uusin järistys tapahtui Norcian kaupungin lähellä Perugian maakunnassa aamulla kello 7.40 paikallista aikaa.

Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen USGS:n mukaan voimakkuus oli 6,6 ja järistys tapahtui 10 kilometrin syvyydessä. USGS raportoi myös hieman myöhemmin tapahtuneesta jälkijäristyksestä, jonka voimakkuus oli 4,3.

Järistyksen aallot tuntuivat Roomaa ja Venetsiaa myöten. Sosiaalisessa mediassa liikkuu tietoja, että Rooman metro olisi suljettu.

Tällä viikolla muitakin järistyksiä

Aiemmin tällä viikolla Keski-Italiassa tapahtui kaksi voimakasta maanjäristystä, jotka romahduttivat rakennuksia ja ajoivat satoja ihmisiä hätämajoitukseen. Kymmenet ihmiset joutuivat hoitoon loukkaantumisten tai sokin vuoksi.

Näitäkin tuhoisammin maa järisi Italian keskiosassa elokuussa. Tuolloin järistyksessä kuoli lähes 300 ihmistä.

Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n haastattelema seismologi sanoo, että järistys ei ollut odottamaton.

– Voimme sanoa, että voimme odottaa järistystä tällä alueella, mutta aikaa ei pysty ennustamaan, kommentoi seismologi Reynir Bödvarsson Uppsalan yliopistosta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme