Mainos
Mainos

Italian maanjäristysalueella tuhannet yöpyivät teltoissa

Italian maanjäristysalueella yövyttiin viime yönä ulkosalla. Perjantainen järistys uhkaa myös korvaamattomia taideaarteita.

Tuhannet ihmiset viettivät lauantain vastaisen yön teltoissa, rautatievaunuissa ja asuntovaunuissa maanjäristysten koettelemassa Keski-Italiassa. Yön aikana ei kuitenkaan rekisteröity enää merkittäviä uusia järistyksiä, kertoi Italian radio. Kahdessa järistyksessä sai perjantaina surmansa yksitoista ihmistä ja 5000 menetti kotinsa Umbrian alueella Keski-Italiassa.


Taideaarteet vaarassa

Järistys vaurioitti Assisin kaupungissa olevaa Franciscus Assisilaisen kirkkoa ja sen huomattavia freskomaalauksia. Franciscus Assisilaisen elämää kuvaavat freskot ovat peräisin 1200- ja 1300-luvulta. Ne ovat Cimabuen ja hänen kuuluisan oppilaansa Giotton työtä.

Italian johtaviin taidekriitikoihin kuuluva Federico Zeri arvosteli lauantaina kirkossa tehtyjä restauraatiotöitä. Kirkon entiset puurakenteet on Zerin mukaan korvattu betonirakenteilla. Tämä oli "sulaa hulluutta", koska kirkko on nyt raskaampi ja alttiimpi järistyksille, Zeri sanoi.
(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme