Mainos
Mainos

Italian mafian lonkerot ovat syvällä ihmissalakuljetuksessa

Ihmissalakuljetusbisnestä pyörittävillä nigerialaisilla rikollisjengeillä on tiiviitä yhteyksiä Italian mafiaan. Ihmissalakuljetuksen, prostituution ja muun ihmiskaupan lisäksi jengit ja mafia tekevät yhteistyötä muun muassa huumekaupassa.

On arvioitu, että Sisilian mafia on tienannut miljoonia euroja Eurooppaan laittomasti pyrkivien ihmisten ahdingolla. Yksi räikeimmistä tapauksista paljastui viime kuussa. Poliisin mukaan sisilialainen Arena-mafiaklaani oli pyörittänyt yhtä Italian suurimmista vastaanottokeskuksista yli vuosikymmenen ajan.

Virallisesti keskusta johti katolilainen järjestö. Poliisin mukaan se oli kuitenkin vain kulissi, jonka takana mafia veti välistä kymmeniä miljoonia keskukselle tarkoitettuja euroja.

Italialaisen L'Espresso-lehden selvityksen mukaan pakolaiset näkivät nälkää keskuksessa, koska ruokaan tarkoitetut rahat menivät mafiosojen taskuun.

Lähteet: BBC,ReutersKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme