Mainos
Mainos

Italian oikeusministeri aikoo erota vaimonsa korruptioepäilyjen takia

Ministerin puolisoa epäillään korruptiosta toimessaan Campanian maakunnaan aluehallituksen johtajana.

Italian oikeusministeri Clemente Mastella on ilmoittanut eroavansa vaimonsa korruptioepäilyjen takia. Pääministeri Romano Prodi ei kuitenkaan hyväksynyt eronpyyntöä, ja Mastella sanoi harkitsevansa uudelleen ratkaisuaan Prodin asetuttua tukemaan häntä.

Mastellan puolisoa Sandra Lonardoa epäillään korruptiosta toimessaan Campanian maakunnaan aluehallituksen johtajana. Lonardo on kiistänyt väärinkäytösepäilyt, joiden takia tutkintatuomari on määrännyt hänet kotiarestiin.

Ministeriero ei näyttänyt vaikuttavan koalitiohallituksen kannatuspohjaan, sillä Mastellan edustama pieni UDEUR-puolue ilmoitti tukevansa hallitusta jatkossakin. Hallituksen täpärä enemmistö parlamentin ylähuoneessa on kiinni UDEUR:sta.

Mastellan mielestä hän on joutunut poliittisen koston - vendettan - kohteeksi puolustaessaan vaimonsa kanssa katolisia arvoja.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme