Mainos
Mainos

Italian pääministeri: Hyvinvointivaltio uudistettava

Italian pääministeri Romano Prodi lupaa toteuttaa hyvinvointivaltion rakenteellisen uudistamisen ensi vuoden alkuun mennessä.
-Uudistusten toteuttamiseksi käymme laajat keskustelut, joihin kaikki osapuolet voivat osallistua, Prodi totesi sunnuntaisiin paikallisvaaleihin liittyvässä puheessaan eilisiltana.

Euroopan unioni ja Kansainvälinen valuuttarahasto ovat arvostelleet Italian valtiontalouden hoitoa. Arvostelun mukaan Italian hallitus on keskittynyt liikaa kertaluonteisten menoerien karsimiseen ja laiminlyönyt rakenteelliset uudistukset sopeuttaessaan maan taloutta Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun.

Prodin mukaan hyvinvointivaltion uudistustyön tärkein tavoite on vähentää turhia menoja ja suunnata huomio eniten tukea tarvitseviin ryhmiin.

Uudistuksia koskevat keskustelut alkavat ammattiliittojen kanssa toukokuussa, mutta tarkkailijoiden mukaan hallituksen on vaikea saada niissä läpi kantojaan.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme