Mainos
Mainos

Italian poliisi ilmoitti pidättäneensä terroristivärvääjiä

Pidätettyjen epäillään värvänneen itsemurhaiskujen tekijöitä ja tukeneen terroristeja Irakissa sekä Afganistanissa.

Italia on ilmoittanut iskeneensä ympäri Eurooppaa toimineeseen verkostoon, joka värväsi väkeä itsemurhaiskujen tekoon Irakiin ja Afganistaniin. Poliisi pidätti 20 epäiltyä Italiassa, Ranskassa ja Portugalissa.

- Tällä operaatiolla on katkaistu kaula jihadistiselta verkostolta, joka toimii ympäri Euroopan -- tavoitteenaan miesten lähettämineen Irakiin ja Afganistaniin, sanoi sisäministeri Giuliano Amato lehdistötilaisuudessa Roomassa.

Amaton mukaan pääosa epäillyistä on tunisialaisia. Italiassa pidätyksiä tehtiin maan pohjoisosassa Milanossa. Viranomaiset kertoivat takavarikoineensa epäillyiltä myrkyllisiä aineita ja räjähteiden sytytyslaitteita.

Pidätettyjen epäillään värväyksen ohella tukeneen muutenkin terroristeja Irakissa sekä Afganistanissa. Heistä useita odottavat myös syytteet laittomasta maahantulosta ja henkilöpapereiden väärentämisestä.

Italian poliisi pidätti heinäkuussa kolme marokkolaista epäiltyinä taistelijoiden värväämisestä ja kouluttamisesta. Heidän hallustaan löytyi räjähteitä ja ohjeita, jotka koskivat Boeing 747 -koneen lentämistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme