Mainos
Mainos

Italian poliisi ratkaisemassa 1987 tehdyn murhan – avaintodisteena käsin kirjoitettu runo

21-vuotias opiskelijanainen murhattiin raa’asti vuonna 1987. Tapausta ei saatu selvitettyä ja se on vaivannut Italian poliiseja siitä saakka. Perjantaina tapaus sai kuitenkin uuden käänteen, kun mies pidätettiin teosta epäiltynä, The Local kertoo.

Lakia Milanon yliopistossa opiskellut Lidia Macchi raiskattiin ja murhattiin 5. tammikuuta vuonna 1987 metsikössä lähellä Cittiglion sairaalan parkkipaikkaa, jonne hän oli mennyt tapaamaan ystäväänsä.

Perjantaiaamuna 15. tammikuuta 2016 Macchin murhasta epäilty mies – hänen entinen luokkatoverinsa – pidätettiin. Pidätyksen taustalla oli käsiala-analyysi ja tunnustuksenomainen runo, jonka mies oli kirjoittanut.

Stefano Bindaa, 48, oli kuulusteltu aiemmin jo elokuussa viime vuonna. Murhasta epäilty on työtön heroiiniaddikti, joka asui eläköityneen äitinsä kanssa Brebbiassa.

Poliisit löysivät päiväkirjoja ja ”syyllisyyteen viittaavia” kirjoituksia hänen kotoaan. Yksi merkittävimmistä todistuskappaleista oli ”In morte di un’amica”-niminen runo (vapasti suomennettuna Ystävän kuolemasta), joka kuvailee murhatapahtumaa ja joka on täynnä uskonnollisia vertauskuvia.

Kopio runosta lähetettiin murhatun Macchin vanhemmille heidän tyttärensä hautajaispäivänä. Sekä runon että paperin, jossa lukee ”Stefano on barbaarinen murhaaja”, väitetään olevan Bindan kirjoittamia.

Bindan epäillään raiskanneen ja murhanneen Macchin, sillä mies uskoi opiskelijanaisen rikkoneen siveyslupauksen harrastamalla seksiä. Sekä Binda että Macchi kuuluivat konservatiiviseen katolilaisliikkeeseen, jonka logo oli allekirjoituksena Macchin vanhemmille lähetetyssä runossa.

Macchin äiti Paola kommentoi myös tapauksen mahdollista ratkaisua.

– Olemme odottaneet 30 vuotta, mutta viimein Lidian murha saattaa valottua. Milanon syyttäjänvirasto on toiminut hiljaisuudessa, mutta he ovat työskennelleet kovasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme